Ingredienten:
500 gram runderriblappen
2 el Dijon mosterd
50 gram boter
2 uien
2 tenen knoflook
1 el bloem
300 ml bruin bier
¼ rundvleesbouillontablet
100 ml water
1 laurierblaadje
2 el azijn
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 140 °C.
Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm.
Doe het vlees in een schaal, schep om met de mosterd en
bestrooi eventueel met zout.
Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in
delen in 3 minuten rondom goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan, bewaar in aluminiumfolie.
Laat het bakvet in de pan.
Snipper de ui.
Snijd de knoflook fijn.
Fruit de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur in het
achtergebleven bakvet.
Voeg de bloem toe en bak al omscheppend 1 minuut mee.
Kook 100 ml water en laat het bouillontablet hierin
oplossen.
Voeg het bier, de bouillon, laurierblaadje en de azijn toe
en breng het geheel al roerend aan de kook.
Laat 3 minuten koken.
Zet het vuur uit en voeg het vlees toe.
Bereiden:
Bereiden:
Roer goed door, doe het deksel op de pan en stoof 5 uur in
het midden van de oven.
Haal na 4 uur het deksel van de pan.
Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan
indikken en het vlees verder kan garen.
Verwijder het laurierblaadje.
Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout.
Trek het vlees met 2 vorken tot losse draadjes.
Bron: Allerhande oktober 2014
Bron: Allerhande oktober 2014
Geen opmerkingen:
Een reactie posten