Ingrediënten:
2 tenen knoflook
2 tl geraspte gemberwortel
4 el zonnebloemolie
12 grote rauwe garnalen, gepeld (zonder staartpuntjes)
3 el Maleisisch kerriepoeder
snufje fijne kristalsuiker
1-2 el vissaus (naar smaak)
1 el witte wijnazijn
270 ml dikke kokosmelk
1 bosje Chinese bleekselderij (kun choy), of 4 stengels bleekselderij
1 kleine ui
plukjes koriander voor garnering
Voorbereiden:
Wrijf de knoflook en gemberwortel met een snufje zout in een
vijzel tot een grof mengsel of pureer het met een knoflookpers.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Snijd de bleekselderij in dunne ringetjes.
Snijd de ui in ringen.
Bereiden:
Verhit de olie in een wok op matig tot hoog vuur tot hij
haast dampt.
Roerbak de knoflook-gemberpasta 1-2 min. tot hij begint te
kleuren.
Voeg de garnalen toe, roerbak ze 1 min. en schep het kerriepoeder
erdoor.
Bak de uiringen en bleekselderij mee.
Voeg de suiker, vissaus, azijn en kokosroom toe en laat de garnalen 1
min. pruttelen tot ze bijna gaar zijn geworden in de warme saus.
Garneer met koriander
en serveer er eventueel noedels bij.
Bron: Delicious magazine september 2014
Geen opmerkingen:
Een reactie posten